Leermethode Pets Academy

Bij de hondentraining wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van positieve gedragsversterking.

Dit wil zeggen dat goed/gewenst gedrag wordt beloond waardoor het zich zal herhalen en dat verkeerd/ ongewenst gedrag zoveel mogelijk wordt genegeerd zodat het afneemt en uiteindelijk uitdooft. Wel met inachtneming van bepaalde grenzen. We werken met een beloningswoord. Iedere keer wanneer de hond het gewenste gedrag vertoont, wordt dit woord gezegd en volgt er altijd een beloning! Ook als u het op een “verkeerd” moment gebruikt.

Het werken met dit systeem, dus zonder het geven van straf, zorgt voor zo min mogelijk stress voor de hond en versnelt het leerproces zodat er sneller een goede samenwerking tussen baas en hond ontstaat. Dit zal een fijne band tussen hond en begeleider tot gevolg hebben met als doel een lieve, fijne en gehoorzame hond.

Wanneer de hond laat zien dat hij/zij bepaald gedrag beheerst, wordt het geven van voer afgebouwd en volgt alleen nog het beloningswoord, een aai of een blije stem. Voor het beloningswoord is het prettig als u een woord gebruikt dat u niet vaak in uw normale vocabulaire gebruikt. Woorden zoals: braaf, goed zo etc. zijn dus niet geschikt. Voorbeelden van goede beloningswoorden zijn: Yes, super, top etc.

De ervaring leert dat vooral jonge honden snel zijn afgeleid en niet lang achter elkaar aan een oefening kunnen werken. Daarom worden er tussen de lessen door ook veel spelelementen verweven. Even “het hoofd” leeg maken om weer fris verder te kunnen. Daarnaast bevordert het samen spelen, dingen (uit)zoeken en nieuwe dingen ontdekken, de onderlinge band tussen hond en begeleider.

Wij wensen u veel plezier bij het volgen van één van de cursussen.


Cursussen Pets Academy

 • Puppycursus
 • Cursus Gehoorzame hond
 • Anti-trekcursus (workshop)
 • Clickertraining (workshop)
 • Puppycursus

  Puppycursus

  Deze cursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken oud. Tijdens de puppycursus wordt op een positieve en ontspannen manier de basis gelegd voor een goede samenwerking tussen begeleider en hond, zodat er een fijne onderlinge band ontstaat die gebaseerd is op wederzijds respect.

  In de cursus wordt aandacht besteed aan de opvoeding, verzorging en socialisatie van de pup. Ook zult u een aantal basiscommando’s leren en zal er aandacht besteed worden aan het meelopen aan een ontspannen lijn. Dit alles afgewisseld met leuke en leerzame spelletjes voor begeleider en hond.
  De groepen zullen bij voorkeur niet groter zijn dan 6 à 8 honden. In principe werken de honden met 1 begeleider maar familieleden zijn uiteraard welkom om te komen kijken. Ook om de beurt een oefening doen of een les volgen is geen enkel probleem.

  Wanneer u de cursus volgt wordt er van u verwacht dat u thuis iedere dag ongeveer 5 tot 10 minuten één op één met uw pup bezig bent. Herhalen van oefeningen is voor honden erg belangrijk om het gewenste gedrag te stimuleren en samen oefenen versterkt ook de onderlinge band met uw pup.
  Voor, tijdens en na de lessen blijven de honden aan de lijn tenzij het voor bepaalde oefeningen nodig is om de hond los te maken. Dit gebeurt altijd in overleg met de instructeur. Doel hiervan is dat ook pups die van nature wat meer terughoudend zijn evenveel kans te geven om op een ontspannen manier te leren.

  De puppycursus bestaat normaliter uit 8 lessen van een uur, waarvan 1 theorieles over hondentaal, zonder aanwezigheid van uw hond.
  De kosten voor de 8 lessen tezamen bedragen € 96,00 en dienen voor aanvang van de eerste les voldaan te zijn.

  Wilt u meer informatie over de cursus dan kunt u contact opnemen met Sanne Stolze, tel. 06-36260970.
 • Cursus Gehoorzame hond

  Cursus Gehoorzame hond

  Tijdens de cursus Gehoorzame hond worden de aangeleerde oefeningen uit de Puppycursus geperfectioneerd en uitgediept en wordt het werken met voer verder afgebouwd. Er zullen nieuwe commando's, waaronder apporteren, worden aangeleerd. Ook zal het wandelen aan een ontspannen lijn weer aandacht krijgen en zal uitgebreid worden ingegaan op opvoedingsproblemen die tijdens de pubertijd naar voren komen.Daarnaast wordt tijdens de cursus aandacht besteed aan leerzame spelelementen voor begeleider en hond. Alles om de samenwerking tussen hond en begeleider zo leuk mogelijk te maken.

  Het is mogelijk om met volwassen honden, die geen puppycursus hebben gevolgd, de cursus Gehoorzaamheid te doen, maar daarvoor zal extra inhaalbegeleiding nodig zijn. Neem daarover contact op.

  Wanneer u deze cursus volgt, wordt er van u verwacht dat u regelmatig buiten de cursus om met uw hond oefent. De groepen zullen bij voorkeur niet groter zijn dan 6 honden met begeleiders. Om het leren in deze cursus ontspannen en rustig te houden is het prettig als de hond met één begeleider per les werkt. Wel mogen begeleiders elkaar per les afwisselen. Familieleden die langs de kant willen kijken zijn uiteraard van harte welkom.

  De cursus Gehoorzame hond bestaat uit 8 lessen van een uur. De kosten voor de 8 lessen tezamen bedragen € 96,00 en dienen voor aanvang van de eerste les voldaan te zijn. Voor volwassen honden die inhaalbegeleiding nodig hebben, worden de extra kosten daarvan in overleg met u besproken.

  Wilt u meer informatie over de cursus dan kunt u contact opnemen met Sanne Stolze, tel. 06-36260970.
 • Anti-trekcursus (workshop)

  Anti-trekcursus (workshop)

  WIE LAAT WIE UIT ???

  4-delige anti-trekcursus voor hond en baas

  In deze workshop leert u in 4 lessen hoe u op effectieve maar hondvriendelijke wijze uw hond het trekken aan de lijn kunt afleren. De kosten voor deze 4-delige workshop zijn € 45,00 per combinatie (baas/hond). Er is plaats voor maximaal 8 combinaties per workshop, dus meld u snel aan! Bij de workshop ontvangt u een fleecetouw.

  Instructeurs: Ineke Post en Sanne Stolze

  Wilt u meer informatie over de workshop dan kunt u contact opnemen met Sanne Stolze, tel. 06-36260970.
 • Clickertraining (workshop)

  Clickertraining (workshop)

  3-delige cursus waar in u leert uw hond te trainen met behulp van de clicker
  De clickertraining komt officieel uit de dolfijnentraining maar wordt ook zeer succesvol ingezet bij het trainen van honden.

  Een clicker is een klein plastic-doosje met een ijzeren plaatje erin. Wanneer je op dit ijzeren plaatje drukt volgt er een klik-klak geluid. Op deze manier leren honden op een diervriendelijke en efficiënte manier nieuwe dingen aan, maar met behulp van de clicker kun je ook reeds geleerde commando’s of kunstjes verbeteren of uitbreiden.

  Ook kan de clicker gebruikt worden voor het zogenaamde freeshapen. Oftewel: we laten de hond met behulp van de clicker allerlei opdrachten uitvoeren waarbij nadruk wordt gelegd op het eigen denkvermogen van de hond. Een leuke cursus waarbij de samenwerking tussen baas en hond centraal staat.

  De kosten voor de 3-delige clickerworkshop zijn € 37,50 per combinatie (hond/baas). Inclusief clicker.

  Instructeurs: Ineke Post en Sanne Stolze

  Wilt u meer informatie over de cursus dan kunt u contact opnemen met Sanne Stolze, tel. 06-36260970.