Wie ben ik

Mijn naam is Sanne Stolze en ik ben Kynologisch Instructeur. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie. Ik heb mijn eigen hondenschool Pets Academy. Samen met Ineke Post geef ik les op verschillende niveau’s. Ook geef ik privé trainingen via mijn eigen bedrijf Dogs Related. Daarnaast bezoek ik met een fijne groep vrijwilligers verzorgingshuizen in de regio. En natuurlijk train ik ook nog iedere week met mijn eigen honden bij de hondenschool in ons dorp. Met Charlie doe ik GG-2 en Mason is nog bezig met de basistraining.

Van huis uit ben ik opgegroeid met honden. Door studie, werk en de komst van twee kinderen is het helaas een aantal jaren niet mogelijk geweest een hond te hebben. In 2009 was de tijd er rijp voor en heb ik mijn eerste sheltie Jazzy gekocht. Hij is een leergierig en lief hondje en zoals vaak gezegd wordt, een sheltie heb je nooit alleen dus kwam er al gauw een tweede sheltie; Charlie. Ook Charlie is een fantastisch werkhondje met een prachtige uitstraling. Met beide honden heb ik GG-trainingen gevolgd en allerlei leuke workshops en cursussen gedaan. Zoals dogdance, treibbal en ringtraining. Af en toe ga ik met Charlie naar hondenshows en dat doet hij zeker niet onverdienstelijk.

In 2013 is Schotse herder James in ons leven gekomen. Een prachtige, lieve hond die wij helaas na 14 maanden hebben moeten laten gaan. James had waarschijnlijk een hersentumor en had als gevolg daarvan toevallen. In februari 2015 is Mason op ons pad gekomen. Een ongelooflijke lieve Schotse herder in bleu merle.

Mason staat in ons gezin voor een nieuw begin. Met zijn vrolijke karakter heeft hij ons een hele verdrietige periode doen verwerken. De opvoeding van Mason was en is nog steeds intensief maar erg leuk om te doen. Samen proberen om het beste in deze kanjer naar boven te halen en hem optimaal te socialiseren is een uitdaging waar ik dagelijks van geniet. Ons doel is Mason, als hij later “groot” is te kunnen inzetten bij bezoekprojecten en individuele therapie.

 Samen "iets" met je hond ondernemen staat bij mij hoog in het vaandel. De samenwerking tussen baas en hond vind ik heel belangrijk en geeft mij heel veel voldoening en energie. Alles wat ik met mijn honden samen doe, gebeurt met wederzijds respect voor elkaar. We werken echt samen. Mijn honden zijn mijn vrienden en zo ga ik ook met ze om.

Via de hondenschool ben ik samen met mijn shelties in aanraking gekomen met aaiprojecten in een verzorgingshuis. De interactie die plaatsvindt tussen bewoners en honden is heel bijzonder. Vaak zonder veel bemoeienis van de begeleider zoeken de honden toenadering tot de bewoners en voelen zij haarfijn de gemoedstoestand van de mensen aan en spelen daar op in. Door het zien van deze prachtige resultaten ben ik mij meer in aaiprojecten gaan verdiepen met name hoe deze in Amerika en Australië al lange tijd worden toegepast. Hieruit is de wens ontstaan om ook zelf dit soort projecten te kunnen realiseren. Met name bezoekprojecten voor kinderen hebben mijn interesse. Kinderen zijn (meestal) heel puur en handelen veel meer vanuit hun intuïtie dan volwassenen waardoor hele mooie en oprechte communicatie tussen hond en kind kan plaatsvinden.

 

Mijn honden

Wilt u iets meer weten over mijn honden, dan kunt u hieronder klikken op de naam van de hond.

Mason

Mason

Mason

Na het overlijden van James hebben we even tijd nodig gehad om te herstellen en het verdriet een plaats te geven. Daarna ben ik opnieuw op zoek gegaan naar een geschikte pup om therapiewerk mee te gaan doen. Deze pup denk ik gevonden te hebben in Mason. Officieel heet hij Glamourace Collies King Creole.
Ik ben Antje Alberda dankbaar dat zij deze prachtige pup aan mij heeft toevertrouwd. Vol goede moed ga ik samen met hem opnieuw beginnen.

James

James

James

Helaas hebben wij op 3 oktober 2014, veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze lieve James. Iets in James zijn koppie zat niet goed waardoor hij hevige, epileptische aanvallen had en dwangmatig gedrag ging vertonen. Uit liefde voor James hebben we hem laten gaan, hij werd maar 14 maanden oud.

Charlie

Charlie

Charlie

Charlie is een Sheltie tri-color en geboren op 9 april 2010. Zijn karakter eigenschappen zijn trots, dapper en houdt van actie.

Jazzy

Jazzy

Jazzy

Jazzy is een Sheltie dark-sable en geboren op 11 januari 2009. Zijn karakter eigenschappen zijn vriendelijk, geduldig en houdt van ballen.

Amy

Amy

Amy

Amy is een Leonberger.